Isnin, 27 Februari 2017

ANAK MUDA BERPELAJARAN AGAMA YANG BENAR PASTI TOLAK PAS.

ANAK MUDA BERPELAJARAN AGAMA YANG BENAR PASTI TOLAK PAS.

PESANAN KEPADA GENERASI (Y)oung EDUCATED & BERPENDIDIKAN AGAMA YANG SEMPURNA - MEMADAI...


... APAKAH HUKUMNYA ORANG MELAYU - ISLAM JADI AHLI / SOKONG PAS ?

Siapa sebenarNya PAS disisi Allah (al-Quran) dalam perkara Agama (ad-deen - tauhid rububiyyah), Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) serta Furu'Nya (branch's) - yaitu Aqidah (al-Iman) dari Syariah (al-Ilmu) ?.

1) Adakah PAS berAqidah (al-Iman) yang benar dari Syariah : Syara' - Fiqh (al-Ilmu) dengan semua cabang ilmunya yang meliputi perkara POLITIK - as-Siasah (pada lingkungan Aqidah - al-Iman & al-Ilmu - Syariah) itu sendiri ?

2) Apakah PAS berI'ttiqad benar diredhoi Allah Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) & berTauhid yang benar terhadap zat Allah Agama (ad-deen - tauhid rububiyyah).

3) Apakah kerja buat Politik (Aqidah - Syariah:Fiqh) PAS pada lingkungan Aqidah (al-Iman) dari Syariah (al-Ilmu) itu selaras dengan kehendak Aqidah (al-Iman) dari Syariah : Syara' - Fiqh (al-Ilmu) dengan semua cabang disipline ilmu itu sendiri ?

SesungguhNya PAS telah melakukan kesalahan pada semua hukum Allah... (ULANG) kesalahan pada semua hukum Allah (al-Quran) :
- KUFUR (niat - i'ttiqad) : tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah...
- KAFIR - Engkar Larangan Allah (al-Quran)... kemudian berulang-ulang KAFIR demi KAFIR & demi KAFIR - Engkar...
- itu orang yang SESAT (Aqidah dari Syariah - Fiqh) - Pasik (Syaitan menyerupai manusia) & Munafik (Iblis menyerupai manusia)...
- SYIRIK terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah Yahudi (al-Yahud : Haadu), Syiah (Syaieyah)
- MURTAD (berpaling tadah) dari tauhidkan (zat) Allah hanya Satu - Ahadun, Wahidun (Atheis).


LALU... Apa lagi yang PAS & ahli serta pengikutNya ada untuk dibawa menemui Allah setelah goll (ditamatkan anugerah hidup) nanti - go to hell ?.
APAKAH HUKUMNYA UMAT MELAYU JADI AHLI / SOKONG PAS ???
///
Ab Sheikh Yunan.

Tiada ulasan:

DOSA SYIRIK LEBIH BERAT DARI RASUAH, ZINA, MINUM ARAK, MAKAN BABI.

DOSA SYIRIK ( yusyrik : tusyrik billaahi ) TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH, LEBIH BERAT DARI DOSA RASUAH, ZINA, MINUM ARAK &a...